RTC vrouwen

De vrouwengroep van RTC Hoofddorp bestaat sinds het voorjaar van 2018. De groep bestaat uit circa 15 – 20 vrouwen van allerlei leeftijden en niveaus. We vinden het leuk om in een gemoedelijke sfeer met elkaar toertochten te fietsen.

De vrouwengroep fietst elke 2 weken op zondagochtend een tocht van circa 50 – 75 km. In de tussenliggende zondagen kan er natuurlijk ook gefietst worden, maar dan met de gemengde groepsritten (mannen en vrouwen samen) mee. Alle tochten starten vanaf het clubgebouw van s.v. Lotus in Hoofddorp. De fietstochten zijn gevarieerd en gaan onder meer door de duinen en het groene hart. 

Doel is om ontspannen te fietsen, waarbij we de snelheid afstemmen op de deelnemers. Samen uit = samen thuis. Onderweg is (afhankelijk van de afstand) tijd voor een kopje koffie.

Als je een keer wilt meefietsen om te proberen hoe het is om in een groep te fietsen, dan kan je je aanmelden voor de fietsclinic of een kennismakingsrit. Deelname is gratis. Het dragen van een helm is bij onze club verplicht, ook bij deelname aan de fietsclinic of een kennismakingsrit.