vrouwenploeg RTC HoofddorpRTC vrouwen

De vrouwengroep van RTC Hoofddorp bestaat sinds het voorjaar van 2018. De groep bestaat uit circa 15 – 20 vrouwen van allerlei leeftijden en niveaus. We vinden het leuk om in een gemoedelijke, gezellige ontspannen sfeer met elkaar toertochten te fietsen.

Elke 2 weken fietsen de vrouwen van Rijwieltoerclub Hoofddorp op zondagochtend een mooie tocht van circa  50 tot 80 kilometer. Op de tussenliggende zondagen kan er natuurlijk ook gefietst worden, maar dan met de gemengde groepsritten (mannen en vrouwen samen) mee, waar ook passende afstanden en snelheden aangeboden worden. Alle tochten starten vanaf het clubgebouw van s.v. Lotus in Hoofddorp. De fietstochten zijn zeer gevarieerd en gaan onder meer door de duinen,  het groene hart en langs de plassen. 

Het doel, van de vrouwengroep van RTC Hoofddorp, is om ontspannen te fietsen, waarbij we de snelheid afstemmen op de deelneemsters. Ook in de vrouwengroep geldt: Samen uit = samen thuis. Onderweg wordt er, afhankelijk van de afstand, gestopt voor het nuttigen van een kopje koffie met vaak wat lekkers erbij. 😋

Als je een keer wilt meefietsen om te proberen hoe het is om in een groep te fietsen, dan kan je je aanmelden voor de fietsclinic of een kennismakingsrit. Deelname hieraan is gratis. Het dragen van een helm is bij onze club verplicht, ook bij deelname aan de fietsclinic of een kennismakingsrit.

Zien wij jou snel op de fiets in onze vrouwengroep?