Doortrappen fietstocht wederom succesvol.

Fietsen is een fijne manier om in beweging, sociaal actief en zelfredzaam te blijven. Zeker als we ouder worden.
Het programma Doortrappen, Team Sportservice en Rijwieltoerclub Hoofddorp organiseerden daarom op vrijdag 22 september 2023 voor de 5de keer een Doortrappen fietstocht. De fietstocht is bedoeld voor iedereen die graag fietsen en nog lang willen blijven fietsen.
Op die dag was er extra aandacht voor de natuur, gezondheid, gezelligheid én veiligheid.

Er waren twee mooie fietsroutes in en rondom Haarlemmermeer uitgezet door de vrijwilligers van Rijwieltoerclub Hoofddorp.
Er werd gestart en gefinisht vanaf het sportcomplex Toolenburg aan de Hoofdweg 861, in Hoofddorp.
De Doortrappen-routes zijn in eerste instantie bedoeld voor fietsers van 50+, maar iedereen is welkom om deze dag mee te fietsen.
Op de route ontdek je het groen van de natuur en verrassende nieuwe plekjes, met weinig obstakels en relatief rustige kruisingen.
Deelnemers konden kiezen tussen een route van 15 of 30 kilometer. Vervolgens kon een ieder kiezen om de route alleen of met een groepje af te leggen.


Doortrappen in Haarlemmermeer

Goede voorbereiding is het halve werk. 

Iedereen kwam met zijn of haar eigen fiets. Dat was per deelnemer anders; zowel een normale fiets als met een e-bike.
Heb je deelgenomen en de smaak te pakken? De voorjaarseditie van deze fietstocht is daarnaast een goede voorbereiding voor de Avond Fiets4daagse die, eind juni 2024, voor de 26ste keer georganiseerd zal worden door RTC Hoofddorp. Ook hier kun je jezelf, vanaf begin van het nieuwe jaar al voor aanmelden.

Doortrappen tot je 100ste.

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam.
Ze fietsen dan ook graag, en willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen en gemeente Haarlemmermeer hebben de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in de regio. 

Succes.

Het succes van deze 5e editie Doortrappen-tocht smaakt naar meer. Houdt daarom onze website regelmatig in de gaten voor het vervolg.

Routes.

De routes werden voor vertrek in uitgeschreven versie uitgereikt op papier, maar zijn hieronder nog steeds beschikbaar om te downloaden (als GPX-bestand) voor uw GPS-apparaat:

Doortrappen 15 km GPX Doortrappen 30 km GPX