Veilig Sportklimaat

RTC Hoofddorp wil dat iedereen zich welkom en veilig voelt bij de vereniging. Wanneer dit niet het geval is willen wij daar graag van op de hoogte zijn en dit samen oplossen.

Door ons aan te sluiten bij de richtlijn van Team SportService voor de Haarlemmermeer met betrekking tot een veilig sportklimaat hebben wij stappen ondernomen om dit te bewerkstellen.VCP

 

Bij RTC Hoofddorp hebben we een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) die als eerste aanspreekpunt dient voor iedereen binnen onze vereniging die te maken heeft met ongewenst gedrag. De VCP is onafhankelijk en is er voor iedereen binnen de vereniging.

Arie Zaalberg (VCP), Roland Moor (voorzitter RTC Hoofddorp), mevrouw Sedee (wethouder Haarlemmermeer)

Wat doet de VCP?

De VCP luistert naar jouw verhaal en kijkt samen met jou wat voor stappen er gezet kunnen worden. Soms kan het binnen de vereniging opgelost worden, soms zijn externe deskundigen nodig. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de melder. De VCP werkt onafhankelijk. Wat je met hem deelt is vertrouwelijk en maakt geen deel uit van het bestuur.

Ongewenst gedrag

Er bestaan verschillende vormen van ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, dreiging en gewelddadig gedrag. Maar er kan ook ander gedrag zijn van mensen waardoor je je niet vrij voelt om te zijn wie je bent. Of je voelt je buitengesloten.

Als je één van deze negatieve ervaringen hebt of je ziet dat het iemand anders overkomt, dan vragen we je om contact op te nemen met onze vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Vertrouwenscontactpersoon van RTC Hoofddorp

Arie Zaalberg, vele jaren lid van onze vereniging, is de VCP van RTC Hoofddorp.

In deze rol helpt hij bestuursleden en de leden zelf, binnen onze vereniging, om te handelen tegen grensoverschrijdend gedrag.

Arie is telefonisch 06 – 83 55 15 96 en per e-mail VCP@rtc-hoofddorp.nl te bereiken.

Nuttige links

 1. Protocol bij grensoverschrijdend gedrag
  Dit document is bedoeld voor bestuurders van sportverenigingen die zich preventief willen voorbereiden op grensoverschrijdend gedrag.
 1. Gedragsregels RTC Hoofddorp
  Omgangsregels voor alle leden en gasten.
 1. Veilig Sportklimaat – Team Sportservice Haarlemmermeer.
  Richtlijn van Team SportService Haarlemmermeer.
 1. Nederlandse Toer Fiets Unie – Sociale Veiligheid
  Informatie pagina van de NTFU
 1. Centrum Veilige Sport Nederland
  Het meldpunt en kenniscentrum (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping in de sport.