Info / Veel gestelde vragen

 

 
 
Hieronder geven wij in vogelvlucht antwoord op veel gestelde vragen, extra veel gezochte informatie en worden enkele begrippen uitgelegd.
 
Lid worden
Ieder kan op zijn / haar eigen niveau bij ons aansluiten.
Je kunt een paar keer vrijblijvend mee fietsen alvorens je besluit lid te worden.
Vanwege veiligheid, snelheidsverschil en persoonlijke ambities, hebben we, afhankelijk van de tijd van het jaar, 3 tot 6 fietsgroepen. Overzicht groepen.
Om even te wennen in een groep te fietsen is ons advies om de eerste keer aan te sluiten bij een groep met een lagere snelheid dan je gewend bent. Je kunt ten alle tijde naar een andere groep.
Om lid te kunnen worden vul je hier je gegevens in.
Wanneer fietsen wij ? / Vertreklocatie.
Het seizoen start begin maart en eindigt eind oktober. In deze periode fietsen we altijd iedere zondagmorgen. Zie onze agenda voor details, zoals exacte vertrektijden, afstanden, groepen en snelheden. Overige dagen en tijden worden onderling door leden afgesproken via de besloten chat-functie in TeamApp. In de winterperiode worden er een 5-tal winterritten georganiseerd waarbij na afloop vaak soep geserveerd wordt.
Onze startlocatie is clubgebouw SV Lotus, sportcomplex Toolenburg, Hoofdweg 861, 2131 MB Hoofddorp.
Toerkalender / agenda / GPS.
We rijden meestal eigen routes maar nemen ook deel aan georganiseerde tochten van andere clubs. Wekelijks is er tijdens het seizoen te kiezen uit 2 tot 4 verschillende tochten. De agenda bevat per tocht de naam, afstand, vertrektijd en een link naar het GPX-bestand.
Clubkleding
Deelname aan clubactiviteiten betekent verplicht fietsen in clubkleding. Mede dankzij onze (kleding-)sponsor Balk Rijwielen kunnen clubleden tegen een gereduceerd tarief kwalitatief goede wielerkleding aanschaffen.
Bij aanmelden als lid wordt je geïnformeerd hoe de kleding te verkrijgen is.
Contributie
Het contributiebedrag wordt jaarlijks via automatische incasso geïnd. Het actuele contributiebedrag. Als clublid ontvang je 4x per jaar ons clubblad (digitaal), heb je toegang tot TeamApp voor onder andere onderlinge communicatie en specifiek club-gerelateerde info. Ook ben je lid van de NTFU zodat ook je fiets verzekerd is tegen schade, ontvang je 6x per jaar Fietssport Magazine (digitaal) en krijg je korting op andere NTFU-toertochten. Daarnaast krijg je 10% korting op je aankopen bij Balk Rijwielen te Nieuw-Vennep.
Communicatie
Mededelingen, gewijzigde ritinfo en alle andere algemene communicatie verloopt via TeamApp (deels besloten). Daarnaast wordt er officiële mededelingen, communicatie en/of documenten zoals draaiboeken voor evenementen centraal verzorgt door het secretariaat. We e-mailen naar je adres waarmee je je aanmeldt bij de club.
Social media / website
Binnen de club is TeamApp in gebruik voor onderlinge communicatie. Staat er geen tocht op de agenda dan wordt er vaak via de chatfunctie binnen TeamApp iets afgesproken. Verder hebben we een Strava groep en kun je ons volgen via Facebook en Instagram.
Bestuur / Teams
Het bestuur bestaat uit 5 personen. Samenstelling bestuur.
Daarbij wordt er samengewerkt met het ActiviteitenTeam voor het verzorgen van de diverse activiteiten en evenementen.
Algemeen mailadres bestuur: info@rtc-hoofddorp.nl
Evenementen
Naast de wekelijkse tochten organiseren wij:
– in juni voor iedereen de avond-fiets-vier-daagse
– voor potentiële / nieuwe leden een fietsclinic
– voor leden eind augustus / begin september een fiets-2-daagse
– in de wintermaanden diverse winterritten.
Eind november vieren wij de afsluiting van het seizoen tijdens de feestavond waarbij we de clubkampioenen bekend maken. De in clubverband gefietste kilometers worden per lid bijgehouden zodat we op het eind van het seizoen een man en vrouw hebben welke de meeste clubkilometers hebben afgelegd. Zij mogen zich dat jaar clubkampioen noemen.
Jouw bijdrage
Om de club draaiende te houden kunnen leden als vrijwilliger ingezet worden om een bijdrage te leveren aan activiteiten. Hierover word je op tijd geïnformeerd. Daarnaast zijn we altijd nieuwsgierig naar je overige hobby’s en je beroep. Wellicht kun je met de daarbij benodigde vaardigheden en/of contacten ook de club van dienst zijn. Er is altijd wel een vacante functie waarbij wij jouw inzet heel goed kunnen gebruiken.
Reglement / privacy / veiligheid
Ons huishoudelijk reglement, de statuten en hoe we omgaan met jouw persoonlijke gegevens kunt je nalezen door op de betreffende link te klikken.
Het dragen van een helm is verplicht bij deelname aan groepsritten, daarnaast hebben wij nog extra praktijktips over veilig fietsen in clubverband.
Vertrouwenscontactpersoon
Mocht u als lid van onze club onverhoopt te maken krijgen met ongewenst gedrag, hebben wij een lid aangesteld als Vertrouwenscontactpersoon (VCP), die geen deel uitmaakt van het bestuur en/of ActiviteitenTeam, welke vertrouwelijk benaderd kan worden.
Contact
Het e-mail adres van het secretariaat is info@rtc-hoofddorp.nl
Via dit contactformulier kun je het secretariaat, de ledenadministratie, vertrouwenscontactpersoon of webmaster ook een bericht sturen.
Contact gegevens overige bestuurs- en teamleden zijn beschikbaar in TeamApp. (Toegankelijk zodra je lid wordt.)