Fietsclinic

Op zondag 11 april 2021 organiseren wij een fietsclinic. De clinic is bedoeld voor iedereen met een racefiets die het leuk vindt om regelmatig toertochten te (gaan) rijden. Bij voldoende aanmeldingen is er een aparte ladies-only groep. Tijdens een introductie gaan we in op een goede fietshouding, het rijden in een groep en do’s en don’ts op gebied van veiligheid en techniek.

Na de theorie stappen we op de racefiets voor een tochtje. De afstand houden we beperkt (circa 30 km) en de snelheid zal rustig blijven, zodat het leuk is voor iedereen. Samen uit en samen thuis! Tijdens de fietstocht is er altijd wel een brede rug waarachter je uit de wind kunt rijden als je nog niet van die goed getrainde benen hebt.

Deze fietsclinic op 11 april wordt gevolgd door vervolg-clinics op:

  • 18 april: fietsen we ± 45 km en na afloop gaan we oefenen met het verwisselen van een band en het uitvoeren van klein onderhoud.
  • 25 april: we fietsen ± 60 km waarbij we specifiek aandacht besteden aan bochtentechniek, remmen en uit de wind rijden.

De fietsclinics vindt plaats in en vanaf het Clubgebouw sportcomplex Toolenburg.
We beginnen om 9:00 uur en het eindigt om circa 12:30 uur.

Deelnemen doe je na je aanmelding hieronder. Dit zorgt ervoor dat wij je verzekerd kunnen laten deelnemen voor rijden in groepsverband (korter dan 2 meter achter elkaar). De verzekering is een zogenaamde introducéverzekering.
De introducéverzekering is geldig voor één maand, waardoor u deel kunt nemen aan alle fietsclinic-data. Binnen deze maand kunt u dan beslissen over een definitief lidmaatschap.

Het dragen van een helm is bij onze club verplicht. Zonder helm kunt u niet deelnemen aan de fietsclinic. Minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

Aanmelden deelname fietsclinic:

Leuk dat je je opgeeft om deel te nemen aan onze fietsclinic.

* verplicht veld

Wat houdt de NTFU introducéverzekering in?

Door het invullen van bovenstaand opgaveformulier weten wij dat u met onze vereniging de fietsclinic mee wilt fietsen.
Met deze gegevens zorgen wij ervoor dat u tijdens fietstochten van de fietsclinic verzekerd bent tegen schade aan de fiets tot een maximumbedrag van € 500,00.

De unieke voordelen van de NTFU introducéverzekering op een rij:

  • De fiets is verzekerd tegen schade tot een maximum van € 500,-
  • Men is verzekerd tijdens een clubrit van de vereniging of bij een door de vereniging georganiseerd wielersportevenement.
  • De verzekering is persoonsgebonden. Men is verzekerd voor de fiets waarop men tijdens het evenement rijdt.
  • De introducéverzekering is een product voor fietsers die (nog) geen lid zijn van de NTFU, maar die (al) wel gebruik willen maken van de voordelen van een NTFU-fietsverzekering