De startende toerfietser


Aanhaken bij een bestaande wielerploeg is vaak een grote uitdaging. Bij RTC Hoofddorp is dat heel anders. Dat komt door de activiteiten die wij bieden, maar vooral omdat wij nog weten hoe we zelf ooit zijn aangehaakt. Wij hebben een beetje geduld en letten op elkaar. Activiteiten voor de beginnende toerfietser:

  • Ieder jaar organiseert RTC Hoofddorp een fietsvierdaagse. Traditiegetrouw in juni. De tochten zijn circa 30 kilometer en een ideale manier om kennis te maken met de club. Iedere fiets is geschikt voor deze kennismaking. Je leest er meer over onder tabblad “AvondFiets4Daagse”.
  • Daarnaast organiseren we ook jaarlijks een drietal fietsclinics. Deze rijd je op een racefiets. De afstanden lopen iedere week iets op. Net als jouw kennis en vaardigheden. Kennis over kleding, voeding en spelregels in het tourpeloton. En vaardigheden zoals echt leren bochten-rijden, een waaier rijden en communiceren in het peloton. Je leest er meer over onder tabblad “Fietsclinic”.

Maar nog belangrijker voor de startende toerfietser is de sfeer in de ploeg. Ben je nog niet zo sterk of fit? Dan zorgen we tijdens de ritten voor een comfortabele plek uit de wind. En als je wilt ook voor een senior begeleider die je nog wat aanwijzingen kan geven, en die de ploeg vraagt om het tempo iets te matigen als dat nodig is. Ook dat is RTC Hoofddorp.